Wat houdt de Moment Design techniek in?

Moment Design wil zeggen dat wij als fotografen mooie momenten creëren voor de mensen die voor onze camera staan.

Het heeft dus niets te maken met luxe designproducten of iets dergelijks, waar de naam je wellicht aan deed denken. Daarom verzamelen wij ons onder de naam Feel it, want die geeft veel beter weer waar wij voor staan. Hoewel er vaak zo naar wordt verwezen, is Moment Design eigenlijk geen fotografietechniek, het is een interactietechniek: een manier van communiceren met de mensen voor je camera.

Wat is een Moment Design fotosessie?

moment design techniek 2Het draait tijdens onze fotosessies om het creëren van een ontspannen en speelse sfeer, zodat mensen zich direct op hun gemak voelen en ze volledig zichzelf durven en kunnen zijn.

Moment Design omvat verschillende technieken en methoden om dit te bereiken, zoals het stellen van vragen die echte reacties en interacties oproepen, het gebruik van beweging en spontaniteit, en het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving. Daarom zijn deze fotosessies in veel gevallen buiten, waar mensen zich van nature al meer op het gemak voelen dan in een fotostudio.

Waarom werken wij op deze manier?

Feel it fotografen willen mensen laten ervaren hoe leuk en relaxed het kan zijn om op de foto te gaan. Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen staan bij het horen van het woord fotosessie niet direct te juichen. Mensen voelen zich vaak ongemakkelijk en onzeker tijdens een fotoreportage. Ze voelen zich bekeken en beoordeeld en weten ineens niet meer hoe ze moeten staan en waar ze hun handen moeten laten. Al deze elementen worden heel eenvoudig weggenomen door Moment Design.

Heel vaak krijgen wij na de fotosessie al een appje: Wat was dit ontzettend leuk en bijzonder om te doen. Dan hebben onze klanten de foto’s nog niet eens gezien. De ontspannen ervaring die Moment Design maakt van een fotosessie is het grote voordeel van deze techniek voor onze klanten.

Wat betekent de Moment Design techniek voor fotografen?

moment design techniekMoment Design stelt fotografen in staat om meer dan alleen mooie beelden te maken. Het geeft ons de mogelijkheid om verhalen vast te leggen en momenten te laten ontstaan waarbij echte emoties naar boven komen.

Daarmee creëren we een diepere connectie met de mensen voor de camera. Dit leidt tot meer ontspanning bij onze klanten en bovendien tot betekenisvolle en impactvolle foto’s die mensen koesteren voor het leven.

De foto is geen weergave van hoe zij eruitzien, maar van hoe zij zich voelen op dat moment. Dat maakt ongelofelijk veel verschil! De Moment Design techniek gaat veel verder dan alleen de technische vaardigheden die nodig zijn en richt zich vooral op het begrijpen en vastleggen van menselijke emoties en relaties.

Wat is het verschil met de Playful Heart techniek?

Playful Heart is eigenlijk het zusje/broertje van Moment Design fotografie. Waar Moment Design vooral gericht is op volwassenen, is Playful Heart er voor fotosessies met kinderen. 

Zoals de naam al een beetje zegt, zijn Playful Heart fotosessies speels. De nadruk daarbij ligt op samen plezier maken. Die vorm van fotografie richt zich op het vastleggen van ouders en hun kinderen en de bijzondere band die zij samen hebben.

Bij een Playful Heart sessie leggen we vooral een tijdsbeeld vast, een fase in jullie leven waarvan je denkt dat je het allemaal nooit zult vergeten. De waarheid is dat tijd voorbijvliegt en dat we allemaal zo druk zijn met ons dagelijks bestaan, dat het fijn kan zijn om even stil te staan in het moment en te waarderen wat er is. Later zul je ontzettend blij zijn met deze foto’s en jullie kinderen nog meer.

Wat maakt een gecertificeerde fotograaf anders?

Een gecertificeerd Moment Design fotograaf of gecertificeerd Playful Heart fotograaf heeft een uitgebreide training én een persoonlijk coaching traject gehad bij een van onze Teachers. Een gecertificeerd fotograaf heeft veel praktijkervaring opgedaan met deze speciale techniek. Ook heeft hij of zij een diepgaand begrip van de principes en technieken van Moment Design en kan deze effectief toepassen in zijn of haar werk. 

Het werk is uitgebreid besproken aan de hand van de beelden van tien fotosessies die de fotograaf heeft aangeleverd. Bij die bespreking hebben de Teachers gelet op het gebruik van de techniek, maar ook op de kwaliteit van de foto’s en of de fotograaf een consistente galerie qua stijl en editing heeft geleverd aan de klanten.

Iemand die alleen de introductieworkshop heeft gevolgd, heeft een basisbegrip van de techniek, maar mist de diepgang en ervaring van een gecertificeerd fotograaf. Na alleen de workshop is er geen kwaliteitscontrole geweest.

Wat is Feel it dan precies?

Feel it is eigenlijk de samenkomst van alles wat hierboven is beschreven. Het is een vereniging van enthousiaste fotografen die speciaal zijn opgeleid om met deze mooie techniek de mensen voor hun camera supersnel op het gemak te stellen. Zij zijn opgeleid om het beste uit zichzelf te halen en daarmee ook het mooiste uit hun klanten te halen.

Feel it fotografen hebben plezier in wat ze doen en zullen jouw kijk op fotografie voor altijd veranderen. Zij gaan allemaal voor een unieke fotografiebeleving waar mensen nog heel lang met een goed gevoel op terugkijken. Ze bezorgen je tastbare herinneringen, die je terugbrengen naar dat moment en dat gevoel. Foto’s waar je blij van wordt!

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!