Waarom je een feel it koppel fotoshoot wil!

Natuurlijk zijn onze fotografen enthousiast over Feel it en dat enthousiasme delen ze graag. Maar Eva Former heeft de meerwaarde van deze manier van fotograferen van beide kanten beleefd. Zij werkt als Feel it fotograaf, maar ging ook met haar geliefde op de foto bij collega Yvonne. In dit blog vertelt Eva over haar ervaringen met een Feel it koppelshoot, vóór en achter de camera.  

Als fotograaf vind ik het belangrijk dat ik ook weet hoe het is om aan de andere kant van de camera te staan. Zo voel ik hoe het is voor mijn klanten, kan ik delen in de ervaringen en er dus ook echt over meepraten. Ik heb al een aantal fotosessies gedaan bij mijn fantastische collega Yvonne. Hoewel ik misschien wat bevooroordeeld ben, omdat ik zelf ook Feel it fotograaf ben, kan ik je zeggen dat het echt heel waardevol is. Ik weet namelijk wat voor prachtige beelden zo’n unieke fotosessie oplevert, maar waar het vooral om draait is de diepere laag die ontstaat tijdens deze unieke fotobeleving.

Waardevol

feel it koppel fotoshoot 2Het laten maken van foto’s is iets heel waardevols. Zeker voor mij als fotograaf. Ik word echt blij van alle mooie foto’s die ik voor anderen kan maken en ik wil niets liever dan zelf ook zo’n prachtige foto aan mijn muur. Een foto is strikt genomen een 2D weergave van een moment; een afbeelding afgedrukt op een “papiertje”. Maar als je er zelf hebt gestaan en die ervaring hebt beleefd, dan krijgt diezelfde foto er een laag bij en wordt als het ware 3D. Je voelt namelijk iets bij het zien van dat beeld; jouw ervaring, het plezier dat je had tijdens de fotosessie, de ontroering die je voelde op het moment dat er iets moois gezegd werd. Geloof me, ik krijg elke keer weer een heel goed gevoel als ik naar die foto kijk.

Een Feel it fotosessie is geen normale fotoshoot, maar een unieke beleving vol ontspanning, plezier en ook grappige en soms ontroerende momenten. Je vergeet de camera al snel, omdat je vooral bezig bent met samen mooie dingen beleven. Met behulp van vragen en opdrachtjes ga je leuke dingen met elkaar doen en mooie gesprekken met elkaar voeren. Je leert elkaar nog beter, of weer opnieuw kennen.

Een voorbeeld

Ik geef je graag een voorbeeld van een opdracht die ik kreeg tijdens een van onze fotosessies. We mochten van onze fotograaf iets opnoemen van elkaar, wat we onweerstaanbaar vonden. Dit mochten we in elkaars oor fluisteren, terwijl we dicht tegen elkaar aan stonden. Ik weet nog goed hoe dat ging en wat we allemaal tegen elkaar hebben gezegd.

Bij het terugzien van de foto’s kan ik mij exact herinneren welke lieve en mooie dingen we toen vertelden. Hierdoor komt er altijd direct een grote glimlach op mijn gezicht, wanneer ik naar die foto’s kijk. En dát is die extra laag! Iedere foto brengt me direct terug naar dat moment.

Gaat iedere fotosessie hetzelfde?

feel it koppel fotoshootElke sessie begint simpel en luchtig. Plezier staat centraal. Gaandeweg de sessie ga je steeds een stapje verder. Zo kregen wij bijvoorbeeld ook de opdracht: Vertel eens waarom je zo trots bent op je partner. Ik moet zeggen dat wat ik te horen kreeg me diep geraakt heeft. Dat vergeet ik echt nooit meer!

Het maakte dat we na afloop met een heel warm gevoel terug naar huis reden. Stikbenieuwd naar het resultaat van de foto’s, maar vooral terugkijkend op een middag om nooit meer te vergeten.

Elke Feel it fotograaf heeft een gedegen opleiding gevolgd. Het gaat hierbij niet alleen over fotografische kwaliteiten, maar ook over communicatieve vaardigheden, empathie, inlevingsvermogen en improvisatievermogen. Dát is wat Feel it zo gaaf en bijzonder maakt. En dat is waarom je na één feel it koppel fotoshoot nooit meer anders wilt dan op deze manier op de foto gaan!

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!