Veelgestelde vragen over Feel it!

Sinds april 2024 heeft het Moment Design Collectief een nieuwe naam: Feel it! En die naam past perfect bij wat we doen. In dit blog geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Waarom is het Moment Design Collectief van naam veranderd?

feel it 1Hoewel we een collectief van fotografen zijn, die allemaal met de Moment Design techniek werken, wilden we een naam die meer verwoordt wat we doen en hoe we het doen. Een naam die tot de verbeelding spreekt, waarbij iedereen associaties heeft en die gevoeld wordt. Feel it geeft voor ons perfect weer wat we doen, namelijk: foto’s maken die tot je hart spreken. En ook hoe we het doen: we werken vanuit ons gevoel en zorgen ervoor dat onze klanten hun gevoel laten spreken tijdens een reportage

Is de naam van de Moment Design techniek ook veranderd?

Nee, de naam van de techniek is niet veranderd. We hebben alleen de namen van ons Collectief gewijzigd. Wil je meer informatie over de Moment Design fotografietechniek?

Wat mag je van elke Feel it fotograaf verwachten?

We bezorgen jullie een unieke beleving en veel plezier tijdens de fotoshoot.

We hebben allemaal veel empathie, geduld en inlevingsvermogen.

Alle Feel it leden zijn gecertificeerd Moment Design fotograaf.

We bieden kwalitatief hoogwaardige fotografie.

We maken foto’s die je onmiddellijk weer het gevoel geven dat je had tijdens de reportage.

Een Feel it fotosessie is een blijvende herinnering van de mooie momenten die jullie samen hebben beleefd.

Hoe ziet een Moment Design fotosessie eruit?

Moment Design bezorgt je een uniek moment met de mensen die jou lief zijn. Hierdoor merk je nauwelijks dat je op de foto gaat. Tijdens elke fotosessie krijgen jullie vragen en opdrachten. Deze zijn bedoeld om jullie aandacht af te leiden van de camera. Door deze interactie tijdens de shoot kunnen jullie ontspannen en samen plezier maken. 

Nieuwsgierig geworden en wil je het zelf ervaren?

Wat voor soort vragen of spelletjes kun je verwachten?

feel it 2 1De vragen en spelletjes die we inzetten om de ontspannen sfeer te creëren, spelen vooral in op de interactie tussen jullie.

Het doel daarvan is dat de fotograaf jullie speciale band wil vastleggen. Je kunt hierbij denken aan een aantal actieve opdrachten, waarbij jullie samen heen en weer lopen, terwijl jullie iets aan elkaar mogen vertellen.

Met luchtige vragen zorgen we voor een spontane lach op jullie gezichten. Het plezier staat hierin altijd voorop. De fotoreportage is bedoeld als een unieke belevenis en een ontspannen moment samen. Jullie hoeven dus geen dingen tegen jullie zin te doen.

Waarom ontvangen we vooraf een vragenlijst?

Al onze fotografen werken met de zogenaamde Voorpret Vragenlijst. Met deze vragen wil de fotograaf jullie al een beetje leren kennen. Dat helpt bij het creëren van een ontspannen sfeer tijdens de fotosessie. Bovendien helpt het jullie ook om alvast in de stemming te komen voor de fotoreportage.

Wat als mijn kind het niet leuk vindt?

Onze ervaring is dat de kinderen achteraf het meest enthousiast terugkomen van een reportage met een van onze fotografen. Door onze opleiding en onze jarenlange ervaring weten we een fotosessie voor iedereen leuk en ontspannen te maken. Wij maken de fotoshoot echt tot een uniek uitstapje met het gezin.

Mijn partner is niet zo'n prater. Is dit dan toch iets voor ons?

Zeker! We zijn als fotografen opgeleid om iedereen op z’n gemak te stellen. Is iemand niet zo’n prater dan hebben we voldoende andere manieren om ervoor te zorgen dat jullie samen een leuke tijd hebben.

Wij vinden op de foto gaan spannend of ongemakkelijk. Is dit wel iets voor ons?

feel it 4 1Daarvoor is Feel it juist heel geschikt! Doordat jullie echt samen dingen beleven tijdens de reportage en de aandacht op elkaar mogen richten, zijn jullie veel minder bewust van het feit dat er een fotograaf is. De fotograaf creëert een ontspannen sfeer waarin jullie jezelf kunnen zijn en op je gemak worden gesteld.

Ben ik hier niet veel te nuchter voor?

Een aantal van onze fotografen zou zichzelf ook omschrijven als nuchter. Dat neemt niet weg dat het mooi kan zijn om samen met je geliefde of je kinderen herinneringen op te halen of nieuwe te maken, of te dromen of fantaseren over de toekomst en misschien eens hardop uit te spreken wat je voor elkaar voelt of wat iemand voor je betekent.

Het is eigenlijk als een cadeautje geven en er eentje terugkrijgen. In plaats van een klassieke fotoshoot waarop je op ongemakkelijke wijze wordt geposeerd en geportretteerd door de fotograaf, heb je nu een leuke tijd samen.

Krijgen we dan alleen foto’s waarop we niet in de camera kijken?

feel it 3 1

De meeste van de foto’s zullen beelden zijn waarin jullie connectie hebben met elkaar. Omdat jullie met elkaar bezig zijn tijdens een gesprekje of een andere interactie.

Natuurlijk maken we ook foto’s waar iedereen even kijkt, zonder dat je hoeft te poseren. Ben jij nieuwsgierig naar wat voor soort foto’s wij tijdens een Feel it sessie maken?

Kan ik mij als fotograaf aansluiten bij Feel it?

Feel it is een collectief van gecertificeerde Moment Design fotografen. Om lid te worden van Feel it is het dus noodzakelijk om de Moment Design opleiding en het certificeringstraject met goed gevolg afgesloten te hebben. Wil je meer weten over hoe jij je als fotograaf kunt aansluiten bij Feel it en over de voordelen die dat voor jou kan hebben? Lees dan hier meer over lid worden.

Feel it is een internationaal collectief met Moment Design Fotografen uit Nederland en België. Ben je nieuwsgierig welke fotografen er momenteel allemaal zijn aangesloten en waar zij gevestigd zijn? Bekijk dan het overzicht van onze fotografen.

Overige vragen?

Heb je nog vragen die hier niet beantwoord zijn, neem dan gerust contact met ons op.

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!