Kledingtips voor een Feel it fotosessie

De kleding die je draagt tijdens een fotoshoot is bepalend voor de beelden die je krijgt. Het kiezen van de juiste outfit kan het verschil maken tussen een gewone foto en een adembenemend beeld. Heb je nog geen idee wat je gaat aantrekken, dan geven we je hierbij graag enkele kledingtips voor je fotoshoot.

Kies kleding waar je jezelf fantastisch in voelt

Kies voor kleding die comfortabel zit en die goed bij je past. Dit is de belangrijkste tip. Als je jezelf comfortabel en goed voelt in wat je aanhebt, dan zie je dit terug in het resultaat van de foto.

Stem je kleding af op de locatie

kledingtips fotoshoot 2Denk logisch na bij de locatie, het voorspelde weer en de sfeer die je wenst te bereiken. Doe bijvoorbeeld geen hoge hakken aan als je in het bos, de duinen of op het strand gaat fotograferen. Bij koud weer kun je thermokleding onder je gewone kleding aandoen, of een leuke trui en muts of sjaal aantrekken. Wil je een losse sfeer in de foto bereiken, doe dan het liefst geen statige kleding aan

Kies kleding die tijdloos is en nog jaren zal blijven

Als je zo lang mogelijk wilt genieten van de foto’s kun je beter geen kleding dragen die een korte hype is. Draag liever tijdloze kleding, want daardoor zal het langer lijken alsof de foto’s pas recentelijk gemaakt zijn.

Kies voor zachte kleuren

 Als je harde, felle kleuren gebruikt, halen deze de aandacht van de kijker weg van de emoties in het beeld. In plaats van felblauw, kies je liever een zachtere blauwe tint en in plaats felgeel, heeft mosterdkleurig de voorkeur. Blijf zeker weg van alle fluorkleuren.

Probeer bij gezinnen of groepen het kleurenschema te beperken tot drie kleuren

kledingtips fotoshootMix en match deze kleuren onderling. Allemaal een spijkerbroek en een wit shirt is niet meer van deze tijd, dus zorg voor variatie.

Vind je jezelf wat aan de zwaardere kant en wil je dat liever niet terugzien op je foto’s? Kies dan niet voor lichte kleuren, maar voor een donkere tint. Het eerste wat je op een foto ziet is het lichte gedeelte. Ben je aan de zware kant en draag je een lichte outfit, dan lijkt dit gedeelte van de foto erg groot en daardoor lijk je zwaarder dan je in werkelijkheid bent.

Patronen en drukke prints raden we niet aan

aangezien deze vaak de foto’s overheersen en de aandacht afleiden van jullie, de personen waar het om gaat. Meestal werken subtiele, kleinere patronen het best. Een krijtstreep of bloemenprint zijn geweldig als ze bij de locatie passen. 

Let op met tekst, logo’s en (strip)figuren op kleding

Ook deze nemen de aandacht weg van waar het echt om draait in het beeld.


Met deze tips lukt het jullie zeker om prachtige outfits uit te kiezen die de beelden van de fotoshoot een echte wauwfactor geven. Maar onthoud vooral: bij Feel it mag je jezelf zijn en draait het om een goed gevoel, dus trek zeker iets aan waar jij je prettig in voelt. 

 

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!