‘Ik sta nooit leuk op de foto’

Veel mensen gebruiken het argument dat ze nooit leuk op een foto staan om géén fotoshoot te boeken. Feel it fotograaf Nathalie Scholtens – den Besten zoekt in dit blog uit hoe dit komt en waarom velen van ons zich zo ongemakkelijk voelen voor de camera. 

Ik heb het al zo vaak gehoord als argument om een fotoshoot niet te boeken: “Ik sta toch nooit leuk op de foto.” En zelf herken ik het wel een beetje. Ik ben een dame met een maatje meer en als ik dat terugzie op foto’s vind ik dat niet altijd even leuk. Dat komt omdat we als mens eigenlijk altijd als eerste kijken naar datgene dat we niet zo mooi vinden aan onszelf. We zijn meestal veel kritischer op onszelf dan op anderen. Als we om deze reden niet meer op de foto willen, dan missen we iets heel belangrijks. Namelijk foto’s van onszelf, met de mensen die ons dierbaar zijn, waar we voor altijd naar kunnen blijven kijken.

Jezelf zijn

leuk op de fotoOmdat ik deze foto’s wel belangrijk vind, maar mij niet ongemakkelijk wil voelen voor de camera, ben ik op zoek gegaan naar een andere ervaring. Eentje waarbij ik me wel gelukkig voel. Een fotosessie waarbij de nadruk niet ligt op hoe je eruitziet, maar op wat je uitstraalt. Waarbij de aandacht wordt weggehaald bij de camera. Waar jij echt gewoon jezelf mag zijn. En waar je geaccepteerd wordt om wie je bent, als uniek en bijzonder persoon. Dat is wat een Feel it fotograaf je bezorgt. Bij ons kan jij genieten van een fijne middag en mag je plezier maken met de mensen die je dierbaar zijn. Dat wil toch iedereen?

Hoe we dat doen? Door het stellen van vragen en het geven van opdrachtjes. Hierdoor wordt je aandacht weggeleid van het feit dat je op de foto gaat. Er worden gekke spelletjes gespeeld waarbij je je misschien wel afvraagt: Levert dit een goede foto op? Het antwoord daarop is een dikke vette ja, want als jij je bezighoudt met spelen en genieten, dan denk je niet meer aan die camera. Dan ga je stralen van plezier. En precies dat is wat een Feel it fotograaf wil vastleggen.

Tranen van het lachen

Tijdens zo’n Feel it fotosessie halen jullie samen leuke herinneringen op en mogen jullie elkaar vertellen waarom je de ander zo waardeert. En van zulke fijne herinneringen en lieve woorden, ga je vanzelf stralen. Dat heb ik zelf ook ervaren. Ik heb zo ontzettend veel plezier met mijn gezin als ik bij een van mijn collega’s op de foto ga. Soms rollen de tranen van het lachen over mijn wangen. Misschien is dat niet altijd even charmant op beeld, maar dat idee heb ik allang losgelaten. We stralen allemaal van plezier en dat vind ik zoveel belangrijker!

En als ik dan de foto’s te zien krijg, voel ik een hele grote glimlach rond mijn mond verschijnen. Ik zie plezier, ik zie liefde en verbinding. In gedachten ga ik onmiddellijk terug naar dat moment, naar die ontzettend fijne middag die wij samen beleefd hebben. En als ik mijn kinderen vraag wat zij zien, krijg ik als antwoord: “Dat we heel veel lol hebben.”

Waar leg jij de focus op?

leuk op de foto 2Wat vind jij belangrijk in jouw leven? Waar leg jij de focus op? Waar kijk je naar? Een onderkin, een grote bovenarm of een ribbeltje?

Of zie je de liefdevolle blikken over en weer, het plezier met elkaar en de uitbundige schaterlach? Ik weet wel waar ik liever naar kijk! Als jij je verwachtingen durft los te laten en volop gaat genieten is de fotoshoot sowieso geslaagd. Omdat jij je op je gemak voelt en je volledig jezelf kunt zijn, krijg jij het beste van jezelf te zien.

Dus stel die fotosessie niet langer uit en ga een ochtend of middag intens genieten samen. Dat is een cadeau voor jezelf waar je de rest van je leven plezier aan beleeft.

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!