Hoe verloopt een Feel it fotoshoot?

Overal roepen we dat een Feel it fotoshoot een echte belevenis is. Maar hoe werkt dat? Waarom is dat nou echt anders dan een ‘gewone’ fotosessie? We leggen het je graag uit.

Moment Design Techniek

feel it fotoshoot 5

Onze Feel it fotografen zijn allemaal gecertificeerde Moment Design fotografen. Dat houdt in dat ze stuk voor stuk opgeleid zijn in deze speciale communicatietechniek. Wil je precies weten wat dat inhoudt? Lees dan het blog: Wat is Moment Design.

Simpel gezegd komt het erop neer dat onze fotografen er alles aan zullen doen om jullie op je gemak te stellen. Dat begint al bij de kennismaking. Wij zijn erin getraind om jullie te ‘lezen’. Jullie woorden en jullie lichaamshouding vertellen ons enorm veel. Door goed te kijken, zien we gelijk of jullie er zin in hebben, ernaar uitkijken of het wellicht allemaal nog wat spannend vinden. En welke van die opties het is, maakt voor ons niet uit; wij oordelen niet. Ook daarin zijn wij geoefend. Wij gaan in een rustig tempo op zoek naar het leuke in jullie. Wat maakt jullie nou zo speciaal en wat maakt jullie band samen zo uniek?

Een goede voorbereiding

Een ontspannen fotobeleving begint voor onze fotografen al bij een goede voorbereiding. We doen dit door voorafgaand aan de fotosessie een Voorpret Vragenlijst te sturen. Hierin staan vragen die gaan over jullie als persoon, maar ook over jullie relatie. Bijvoorbeeld: “Hoe lang zijn jullie al samen?”, “Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?” of “Wat is het meest bijzondere dat jullie ooit samen hebben gedaan?”


Dit kan misschien een beetje heftig overkomen, zo koud voor de sessie. Waarom moet ik dit allemaal invullen? Wat gaat de fotograaf dit aan? Maar juist deze informatie vertelt ons iets over jullie: wat is jullie verhaal? Het vertelt ons ook iets over jullie tijd samen en waar jullie blij van worden. We lezen ook een beetje tussen de regels door, want al deze antwoorden vertellen ons wat jullie voor elkaar betekenen.


Dit alles zorgt ervoor dat jullie in no-time kunnen ontspannen, maar ook dat wij ons extra goed kunnen voorbereiden. We hebben namelijk een hele ‘tas’ vol tools. Geen letterlijke tas uiteraard, maar wel een hele berg gekke spelletjes, liefdevolle uitnodigingen en leuke vragen die we jullie kunnen stellen. Doordat we weten wat jullie historie is, kunnen we door onze jarenlange ervaring een inschatting maken welke van deze uitnodigingen bij jullie passen, welke spelletjes jullie zullen laten ontspannen en welke vragen jullie zullen ontroeren.

Wat als deze vragenlijst voor ons niet goed voelt?

feel it fotoshootNiet iedereen is even goed met woorden, laat staan met schrijven. Dat realiseren we ons heel goed. We zien vaak dat de ene partner de vragen met drie regels tekst beantwoordt en dat de andere partner slechts drie woorden nodig heeft. En toch hebben ze vaak over hetzelfde geschreven, ook dat vertelt ons heel veel.

Hoe meer je ons vertelt, hoe beter wij ons kunnen voorbereiden. Het zal het resultaat van de fotosessie absoluut ten goede komen.

Maar zijn er vragen waar je niets mee kunt of waar je gewoon geen antwoord op kunt of wilt geven, dan kun je die gerust overslaan. Weet dat wij de antwoorden te allen tijde in vertrouwen zullen behandelen.

Hoe zorgen wij ervoor dat iedereen ontspant ?

Na de kennismaking lopen we een stukje, naar de plek waar we gaan fotograferen. We fotograferen allemaal graag buiten. Ten eerste omdat dat veel ontspannender is dan in een fotostudio en ten tweede omdat we dan veel meer afwisselende beelden kunnen maken.

Tijdens deze wandeling praten we wat. En als we bij een plekje komen waar de fotograaf blij van wordt, dan stoppen we voor een eerste uitnodiging. Deze is altijd gericht op plezier en om jullie nog beter te leren kennen. We zouden bijvoorbeeld de vraag kunnen stellen: “Als je partner een dier zou zijn, wat zou hij/zijn dan zijn?” Hoe hilarischer het antwoord, hoe groter de lach!

Maar het blijft niet alleen bij vragen stellen. We geven jullie ook graag kleine doe-opdrachten. Juist omdat die jullie aandacht wegbrengt van de camera. Het is namelijk niet onze intentie om jullie constant naar de camera te laten kijken. Onze mooiste foto’s zijn vaak de foto’s waarop jullie naar elkaar kijken, waarop jullie iets moois tegen elkaar zeggen of waarop jullie samen iets aan het doen zijn.

Hoe gaat het verder?

feel it fotoshoot 2Na een paar vragen lopen we verder, gewoon ontspannen naar een volgend mooi plekje. Onze fotografen zullen jullie laten afwisselen van staan, naar zitten. Zodat de foto’s ook heel divers worden. Gaandeweg de sessie voelen wij dat jullie meer ontspannen. Bij het ene koppel gaat dat sneller dan bij het andere koppel en dat is helemaal oké. Het is geen doel op zich om snel klaar te zijn of tot een bepaalde vraag te komen. Juist door te genieten van het moment ontstaat er iets moois.

De vragen zullen vanaf dat moment iets persoonlijker worden. En geloof ons, dat gaat zo geleidelijk dat je het helemaal niet in de gaten hebt. Wij voelen haarfijn aan wat voor jullie prettig voelt. De vragen die volgen zullen er ook voor zorgen dat jullie je nog meer op elkaar richten en dat onze fotografen wat onzichtbaarder worden. Soms fotograferen we ook van wat verder weg, zodat we helemaal niet horen wat jullie tegen elkaar zeggen. De momenten die dan ontstaan bezorgen ons vaak kippenvel. Het is zo mooi om te zien wat de Feel it uitnodigingen doen met de mensen voor onze camera.

Plezier en emoties

De emoties tijdens een Feel it fotosessie gaan vaak alle kanten op. Van uitbundig plezier tot diepe ontroering. Alles mag er zijn. Wij weten als geen ander hoe we hiermee om moeten gaan. We voelen aan hoe ver jullie willen gaan en zullen jullie nooit dwingen iets te doen wat voor jullie niet goed voelt.

Onze fotosessie is geslaagd als jullie een fijne middag hebben gehad. Is die middag gevuld met plezier, dan rijden wij blij naar huis. Zijn er tranen van trots of van ontroering gevloeid, dan gaan wij ook met een fijn gevoel naar huis. Het feit dat jullie een heerlijke middag met ons wilden doorbrengen is voor ons genoeg.

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!