Hoe kies je een goede fotograaf?

Er zijn tegenwoordig zoveel fotografen dat het best lastig kan zijn om te kiezen door wie je jouw familiefoto’s of foto’s met je geliefde wilt laten maken.

In dit blog vertellen we je een aantal punten waarop je kunt letten om die keuze eenvoudiger te maken, zodat jullie de fotograaf kunnen vinden die perfect bij jullie past.

Wat voor soort foto’s wil je?

hoe kies je een goede fotograaf 1Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor soort foto’s je wilt.

Wil je dat de fotograaf bij jullie thuis komt voor een Lifestyle sessie, om jullie leven op journalistieke wijze vast te laten leggen?

Wil je geposeerde Fine Art foto’s in een studio laten maken?

Of wil je liever de natuur in voor spontane foto’s met een fotograaf die jou een geweldige beleving geeft, zodat je vergeet dat je op de foto gaat en dat je volkomen ontspannen en vol plezier nieuwe herinneringen maakt?

Weet je niet precies wat de verschillen zijn? Lees dan onderstaand blog!

Wat wil je doen met de foto's?

Die keuze hangt samen met wat je graag wilt doen met de foto’s. Wil je graag een mooi album om samen steeds terug te kunnen kijken naar deze periode in jullie leven? Is het voornaamste doel een gave print als persoonlijk kunstwerk voor aan de muur, zodat je er iedere dag van kunt genieten? Of wil je misschien wel een combinatie van dit alles? Hoe wil jij je de momenten met je geliefden later herinneren? En wat past qua sfeer mooi in jullie huis?

Als je weet waarnaar je op zoek bent, kijk dan naar de stijl van een aantal fotografen die doen wat jij in gedachten hebt. Hoe voelen hun foto’s voor jou? Spreken de kleuren je aan? Weet de fotograaf op juiste wijze met het licht om te gaan? Kies je voor een fotograaf in de buurt, of ben je bereid een stukje te reizen om juist die speciale foto’s te krijgen die jij zo mooi vindt?

Past de fotograaf bij jouw wensen?

Bekijk van een drietal fotografen hun portfolio en stel jezelf de volgende vragen:

Bekijk hoeveel ervaring ze hebben.

Bekijk hun website en social media, oogt het professioneel?

Heeft de fotograaf opleidingen gevolgd?

Is de fotograaf aangesloten bij een beroepsvereniging?

Wat is de specialistatie van deze fotograaf?

Is de fotograaf in staat om jou op je gemak te stellen?

Kan hij of zij goed omgaan met kinderen en/of met tieners?

Zijn de mensen die je op de foto's ziet ontspannen?

Hoeveel plezier laten de foto's zien?

Word jij er bij van?

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om tot de perfecte match met een fotograaf te komen.

Prijs

Veel mensen maken hun keuze op basis van prijs, wat een logische beslissing lijkt, want je kunt je geld maar één keer uitgeven. Bedenk echter dat het gezegde “alle waar is naar zijn geld” ook hier vaak van toepassing is. Een fotograaf met de juiste opleiding en veel ervaring, die geïnvesteerd heeft in goede apparatuur, vraagt vaak meer geld.

Familiefoto’s laten maken doe je niet ieder jaar, dus maak de juiste keuze, zodat je verzekerd bent van een goede kwaliteit. Niet alleen in de fotosessie, maar ook qua foto’s. Dan worden de beelden herinneringen die je voor altijd kunt koesteren.

Feel it fotosessie

De Feel it fotografen die je vindt op deze website hebben allemaal een gedegen opleiding gehad. Zij hebben veel geduld, kunnen goed met kinderen omgaan en zijn erin gespecialiseerd om mensen heel snel op hun gemak te stellen. Dat alles draagt eraan bij dat jij een relaxte ervaring hebt.

Feel it fotografen kijken op een speciale manier naar de mensen die zij fotograferen en zíén hun klanten echt. Ze kijken voorbij de buitenkant, naar de innerlijke schoonheid, de unieke band die de familieleden voor de camera samen hebben en de liefde die er is.

De ervaring van deze fotosessie zul je nooit meer vergeten en de foto’s brengen je elke keer als je ze bekijkt onmiddellijk weer terug naar het fijne gevoel dat je had tijdens de fotosessie. Het zijn herinneringen die je voor altijd in je hart wilt bewaren.

Interesse?

Wil jij ook zo’n fotosessie beleven? Kijk dan eens bij de Feel it fotografen op deze website. Wat zeggen anderen over hen? Het zal je verbazen dat je zulke recensies leest bij een fotograaf.

Met deze tips lukt het je zeker om de juiste persoon te vinden voor jouw wensen. Op deze website vind je fotografen in heel Nederland en België, bij wie je foto’s in goede kwaliteit én een fantastische ervaring kan verwachten. 

Heel veel plezier gewenst tijdens jouw fotosessie!

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!