Foto’s vol verbinding

Wat wil jíj graag zien op foto’s die van jou en je geliefde(n) gemaakt zijn? Dat je er mooi op staat; dat je haar goed zit en je je handen niet “raar” houdt? Of zie je liever spontaniteit, liefde en verbinding? Fotograaf Eva Former weet wel welke keuze zij maakt. In dit blog besteedt ze aandacht aan de verbinding die Feel it fotografen in hun fotosessies weten op te roepen.

Laten we eerlijk zijn, de meesten van ons gaan niet heel graag op de foto. Betrap jij jezelf er ook op dat je eerste reactie bij het zien van gemaakte foto’s is om te kijken hoe je erop staat of hoe je haar zit? Dit is geen vreemd fenomeen. Ik herken het ook nog van mezelf, zeker van toen ik jonger was. Ook ik heb wel eens een foto (moeten) laten maken met de familie, toen ik tiener was. Dat was echt nog old school, bij een fotograaf in zijn studio. We moesten allemaal braaf zitten (en sommigen staan) voor een marmeren achtergrond en zoet in de camera kijken, goed stilzitten en lief lachen… Oh ja en hier en daar nog even een hand op de schouder van een familielid. Dat was vroeger toch wel een beetje de standaard.

Plezier, liefde, spontaniteit

fotos vol verbinding 2Heel vaak is het eerste waar we naar kijken op foto’s ons uiterlijk. En negen van de tien keer zijn we dan ook helemaal niet zo lief voor onszelf. Dat doet mijn (fotografen)hart echt een beetje zeer! En dat is juist het mooie van een Feel it fotoshoot. Het uiterlijke aspect valt langzaam maar zeker een beetje weg. Alles wat van de foto’s afspat is plezier, liefde, spontaniteit, ontspanning en echte emoties. Dit maakt de beelden zo mooi, dat je ineens helemaal niet meer zo bezig bent met vragen als: Zit dat plukje haar niet een beetje gek? Of trek ik weer dat rare lipje dat ik soms heb? Dit zijn foto’s waarop iedereen echt zichzelf is en er natuurlijk uitziet. Hoe dat komt? Door één van de belangrijkste aspecten van Feel it: foto’s vol verbinding. 

En dan heb ik het niet alleen over verbinding tussen jou en je geliefde(n), maar ook over verbinding tussen jullie en de Feel it fotograaf. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk dat ik een klik heb met de mensen voor mijn camera. Sociaal maar ook intuïtief ontwikkeld zijn (naast een gedegen opleiding gevolgd te hebben) is dan ook echt wel een must voor iedere Feel it fotograaf. Wij hebben een opleiding gevolgd waardoor we precies weten hoe we jullie zo snel mogelijk kunnen laten ontspannen voor de camera. Met veel geduld creëren wij een unieke beleving, waar je samen iets leuks doet. Iets om nooit te vergeten.

Qualitytime

De Feel it fotograaf brengt mensen met recht samen. Niet voor niets krijgen we regelmatig te horen dat het zo fijn was om weer echt even qualitytime met elkaar te hebben, of dat dit zo anders was dan een normale fotoshoot en zoveel leuker. Vaak zijn mensen verbaasd over hoe open hun tieners ineens naar ze waren en dat de kinderen eigenlijk hartstikke mooie dingen tegen hun ouders hebben gezegd (of andersom) die ze niet verwacht hadden. Of dat jongere kinderen na een Feel it gezinsshoot al snel roepen: “wanneer mogen we weer?” 

Na een Feel it koppelshoot heb ik ook wel eens te horen gekregen dat het koppel het beter vond dan relatietherapie en dat iedereen dit eigenlijk een keer gedaan zou moeten hebben. Dat vind ik zo mooi. Een groter compliment kan ik als Feel it fotograaf niet krijgen. Ik ben dan ook megatrots dat ik een steentje kan bijdragen om mensen (weer) in verbinding met elkaar te kunnen brengen. Dat is het prachtige resultaat van een (h)echte samenwerking tussen jullie onderling, maar dus ook tussen jullie en mij als fotograaf.

Foto’s die je voelt

fotos vol verbindingHet bijzondere van een Feel it fotosessie is dat dit zich niet alleen uit in de beleving van de fotoshoot, maar natuurlijk ook in de mooie, liefdevolle, vreugdevolle, niet-geposeerde, spontane beelden die je na afloop van de shoot voor altijd kunt bewaren.

Bij Feel it fotograferen we vanuit ons gevoel. Doordat onze fotografen in verbinding staan met de mensen voor de camera, zie je die verbinding niet alleen terug in de foto’s, maar vóél je het ook. Elke keer als je de foto’s bekijkt.

Wil jij weten hoe je de perfecte fotograaf kiest? Lees dan de blog “hoe kies je een goede fotograaf”.

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!