Echt plezier op een foto, het kan gewoon!

Op de foto gaan met jullie kinderen kan heel leuk zijn, al denkt vooraf niet iedereen daar zo over. Toch zorgen onze Feel it fotografen ervoor dat het écht een leuk, ontspannen en onvergetelijk moment wordt met jullie gezin, waar iedereen veel plezier aan beleeft. Als je eenmaal een fotosessie met een Feel it fotograaf hebt beleefd, zal je mening over op de foto gaan zeker veranderen. En hoogstwaarschijnlijk wil je hierna ook nooit meer anders!

Waarom is een fotosessie bij ons wel leuk?

Onze klanten ervaren een Feel it fotosessie echt als een heerlijke ontspannen tijd samen. Het is zoveel meer dan even wat foto’s maken. Dat komt door onze aanpak en door de voorbereiding van de fotoreportage. Om jullie alvast beter te leren kennen en ons voor te bereiden op de fotosessie, sturen we vooraf een vragenlijst. Hierdoor komen jullie al helemaal in de stemming voor dit leuke uitje.

We bespreken samen met jullie wat een geschikte locatie voor de fotoreportage is. Dat kan een plek zijn waar jullie graag komen, waar jullie je op je gemak voelen, of een plek die iets voor jullie betekent. Het is ook fijn als het er niet té druk is, zodat jullie niet steeds afgeleid raken en er niet elke keer andere mensen op de achtergrond in beeld staan. Voor ons is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om je vrij te kunnen bewegen. Natuurlijk heeft de fotograaf zelf ook tips voor mooie fotolocaties in de omgeving.

Wat kan ik verwachten tijdens een fotosessie?

plezier op een fotoVoor jonge kinderen en kinderen in de basisschoolleeftijd wordt de Playful Heart methode gebruikt voor fotoreportages. De naam zegt het al, de nadruk ligt hierin echt op het speelse.

De kinderen staan centraal en hun fantasie, creativiteit, sportiviteit en spel worden benut om samen een belevenis te creëren.

Jullie krijgen van de fotograaf vragen en opdrachtjes, zodat er heerlijk gespeeld wordt. Natuurlijk doen papa en mama ook mee. Er wordt geknuffeld, gerend, gesprongen, geklommen, gefantaseerd en vooral héél veel gelachen samen. Eigenlijk is het zó leuk dat je helemaal niet in de gaten hebt dat je op de foto gaat.

Herinneringen voor het leven

Achteraf, wanneer je de foto’s terugkijkt, beleef je dit toffe moment weer opnieuw. Je ziet het plezier dat jullie hadden en denkt meteen weer terug aan de leuke spelletjes die jullie op dat moment deden en de grappige antwoorden die jullie gaven op de vragen. Daardoor worden de foto’s extra waardevolle herinneringen. En hoe fijn is het dat alle gezinsleden eens samen op de foto staan!

Tips voorafgaand aan de fotoshoot

Om de fotosessie tot zo’n geweldige beleving te maken, hebben we twee belangrijke tips voor de ouders.

Tip 1: Laat elke verwachting die je hebt over hoe het ‘hoort te gaan tijdens een fotosessie’ los. Ga er open en verwachtingsvol in en laat het gewoon gebeuren. Je kunt erop vertrouwen dat de fotograaf vakkundig en bekwaam genoeg is om met jullie een leuke tijd te organiseren en dit voor jullie op spontane wijze vast te leggen.

Tip 2: Laat de regie bij de fotograaf. Deze is ervaren genoeg om ieder kind mee te krijgen in de spelletjes, ook als het in het begin even stroef lijkt te gaan. Jullie hoeven je als ouders geen zorgen te maken over de sfeer, of iedereen leuk meedoet en het uiteindelijke eindresultaat. Jullie hoeven alleen maar te genieten van deze ontspannen belevenis met je gezin.

Ben je nieuwsgierig geworden naar zo’n gezinsfotoshoot die bol staat van het plezier? Boek dan nu jouw fotosessie bij één van onze fotografen. We kijken er naar uit om samen met jullie herinneringen te gaan maken!

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!