Betekenisweek

bedank je naasten met een bijzondere fotosessie

De Betekenisweek is een speciaal project van Feel it. Al zeven jaar lang besteden onze fotografen, in de maanden september en oktober, tien dagen lang extra aandacht aan mensen die ernstig ziek zijn of herstellen van een ingrijpende ziekte. Gezamenlijk geven we in de Betekenisweek honderd gratis fotosessies weg

In zo’n herinneringsshoot kun jij waardevolle momenten beleven en mooie herinneringen vastleggen met die bijzondere persoon die jou in deze moeilijke periode gesteund heeft. Dat kan je partner zijn, je kind, je vader of moeder, of misschien wel je gezin. Jij bepaalt wie je meeneemt.

balk oker klein 1

Van 21 september tot 6 oktober 2024

De inschrijftermijn van de Betekenisweek is pas is september.

Kan of wil jij niet wachten tot de volgende Betekenisweek? Je kunt een herinneringsshoot het hele jaar door bij ons boeken.

Ben jij ziek of herstellende?

Wanneer je ziek bent, ga je door een moeilijke periode. Vaak word je ongewild ineens afhankelijk van de mensen om je heen. Een fotoshoot is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar juist nu kan het belangrijk zijn om even stil te staan bij elkaar en wat jullie voor elkaar betekenen. Bij deze herinneringsshoots draait het om plezier maken met elkaar en bovendien zijn ze bij uitstek geschikt om de mensen die altijd voor je klaarstaan eens echt te bedanken. Laat je verrassen door onderstaande video waarin je kunt zien hoe waardevol zo’n herinneringsshoot is.

balk lichtblauw klein 1

Jouw ziekte beïnvloedt ook je omgeving

Als je ziek bent kan dat een flinke wissel trekken op je partner, je gezin of je vriendschappen. We kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om iets terug te doen, door de situatie waarin je zit. Daar hebben wij de oplossing voor: een herinneringsshoot. Deze bijzondere fotosessie is een liefdevol moment samen. Het levert jullie niet alleen heel mooie foto’s op, jullie maken ook nieuwe herinneringen. Wij organiseren jouw ‘bedank-middag’ waarin jij iets heel waardevols terug kunt doen voor de mensen die voor je klaarstaan, zonder dat het jou veel energie kost.

balk oker klein 1

Wat is een Betekenisweek fotoshoot?

Als jij je aanmeldt voor een fotoshoot tijdens de Betekenisweek en daarvoor ingeloot wordt, krijg je een heerlijke ochtend of middag waarin we plezier gaan maken samen met de mensen die altijd voor jou klaarstaan. Aan de hand van opdrachten en vragen halen we herinneringen op aan mooie momenten die jullie samen hebben beleefd. Ook mag je uitspreken wat de ander voor je betekent, want het kan zo fijn zijn om eens hardop te zeggen wat je altijd al voelt maar nooit hebt durven zeggen. Jullie weten als geen ander hoe belangrijk het is om het beste uit iedere dag te halen en het leven te vieren. Dat is precies waar deze sessies voor bedoeld zijn.

Feel it Cirkel oranje

Wanneer is de Betekenisweek?

De Betekenisweek vindt komend jaar plaats van: 21 september tot 6 oktober 2024.
Ben jij ziek of herstellende, dan kun je je hiervoor aanmelden tussen 2 en 16 september 2024, via het aanmeldformulier. 

Aanmelden is op dit moment helaas dus niet mogelijk. Kan of wil jij niet zo lang wachten? Je kunt zo’n herinneringsshoot het hele jaar door bij ons boeken.

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Een fotoshoot voor de Betekenisweek is kosteloos, inclusief één digitale foto. Boek je een herinneringsshoot door het jaar heen, dan zijn hier wel kosten aan verbonden.

Nee, je kunt een ander niet aanmelden, maar je mag hen natuurlijk wel wijzen op deze actie.

Nee, we zijn ons ervan bewust dat elke ingrijpende ziekte een grote impact kan hebben op je naasten. Een fotoshoot voor de Betekenisweek is dus voor iedereen die ingrijpend ziek is of herstellende is van een ernstige ziekte.

Je kunt op het aanmeldformulier je voorkeur doorgeven, maar we kunnen helaas niet garanderen dat de fotograaf van jouw voorkeur beschikbaar is.

Nee, er zijn honderd plekken beschikbaar in heel Nederland en België. Er wordt geloot uit alle aanmeldingen.

Feel it fotografen zitten verspreid door Nederland en België. Op de fotografenpagina stellen wij ons allemaal aan je voor en vind je ook de plek waar wij gevestigd zijn.

Steeds vaker ontvangen wij berichten van fotografen uit heel Nederland (én België) dat ze het zo’n prachtige actie vinden. En dat ze dolgraag mee willen doen. Wij zien het als een groot compliment dat onze actie zoveel mensen raakt en dat anderen daar graag hun steentje aan bij willen dragen.

Helaas is meedoen aan deze actie alleen mogelijk voor de (gecertificeerde) leden van het Feel it. Omdat onze leden zijn opgeleid voor het creëren van bijzondere momenten en die absoluut raad weten met de heftige emoties die vaak voorbij komen bij dit soort sessies.

Wil jij als fotograaf nou ook deelnemen, dan kan je je – indien je Moment Design gecertificeerd bent – aanmelden als lid van Feel it.

Ben jij niet gecertificeerd, maar wil je toch een dergelijke actie doen? Dan staat het je uiteraard vrij om zelf een vergelijkbaar initiatief te ontplooien. We willen wel benadrukken dat het niet de bedoeling is dat er een link gelegd wordt met de Betekenisweek van het Feel it. En het is ook niet toegestaan daarvoor de term ‘Betekenisweek’ of een verbastering van deze term te gebruiken, aangezien die naam voor deze actie al sinds 2016 jaar onlosmakelijk met Feel it verbonden is.

Heb je vragen hierover neem dan contact op via betekenisweek@feel-it.nl.

balk lichtblauw klein 1

Wij zijn Feel it

Wij zijn Feel it. Een netwerk van professionele fotografen die mensen fotograferen zoals ze echt zijn. Wij leggen jullie niet vast met een gemaakte glimlach of in een onnatuurlijke pose, maar zorgen voor pure, liefdevolle en vrolijke foto’s. Iedereen die waarde hecht aan mooie herinneringen en liefdevolle momenten samen is bij ons aan het juiste adres. En met onze werkwijze lukt het ons ook om mensen die het ongemakkelijk vinden om op de foto te gaan een ontspannen fotobeleving te bieden. 

Feel it bestaat sinds 2017 en we organiseren al zeven jaar de Betekenisweek. Al onze leden zijn gecertificeerd Moment Design fotograaf, dus ben je er bij een Feel it fotosessie van verzekerd dat we fantastische momenten voor jullie kunnen creëren en dat we deze ook prachtig in beeld weten te brengen. Je vindt onze fotografen in Nederland en België.