Beelden die je voelt hebben geen grenzen

Voor klanten is Feel it een bijzondere beleving, maar voor fotografen zeker ook. Veerle van Keyenberg is trots dat zij zich de eerste gecertificeerde Belgische Feel it fotograaf mocht noemen. In dit blog vertelt ze over haar ervaringen achter de camera.

Enkele jaren geleden kwam ik op een punt waarop ik me enorm stoorde aan mijn foto’s. Esthetisch waren ze in orde; de foto’s waren op prachtige plekken gemaakt, kleurrijk afgewerkt en technisch ook prima. Toch miste er iets essentieels: authentieke emoties, de echte band tussen mensen die je kon waarnemen en voelen. En dus ging ik op zoek naar hoe ik dat gevoel kon vangen in foto’s.

Emotie in beeld brengen

feel it belgieTijdens mijn zoektocht las ik veel over belichting, poseren en marketing, maar in heel België vond ik niets over die echte emoties. Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk in Nederland terecht bij Moment Design fotografie.

Ik boekte een workshop bij een van de Teachers en er ging een wereld voor me open. Ik leerde hoe ik die emotie in beeld kon brengen, op een zeer fijne, authentieke manier. Ook leerde ik hoe ik het koppel als fotograaf kon inspireren met mooie vragen en opdrachtjes en hoe ik hun aandacht kon afleiden van het feit dat ze op de foto gingen

Die kennis heb ik in de tijd daarna steeds meer eigen gemaakt. Daardoor heb ik al vaak mogen ervaren dat Moment Design interacties laat ontstaan bij de koppels die ik fotografeer. Sommige emoties die daardoor naar boven worden gebracht, houden minutenlang aan. Dat geeft mij als fotograaf de tijd en ruimte om het koppel in alle rust in beeld te brengen. Moment Design is dus niet alleen ontspannen voor de mensen die ik fotografeer, maar ook voor mij als fotograaf. Sinds ik deze interactietechniek ontdekt heb, is er zoveel meer rust in mijn sessies ontstaan.

Gecertificeerd

We zijn nu ruim een jaar verder en ondertussen ben ik een gecertificeerd Moment Design fotograaf. Ik moet zeggen dat die certificering niet eenvoudig is. Het waarmerk is zeker niet alleen een bewijs van deelname. Na de tweedaagse opleiding bij één van de Moment Design Teachers, dien je zelf aan de slag te gaan. Je levert van tien fotoshoots beelden in die je volledig met de Moment Design interactietechniek hebt gemaakt. Al deze foto’s worden besproken, zodat je leert hoe je mensen echt mooi in beeld kunt brengen. Dat is een intensief coachingtraject

Daarna volgt er een eindexamenfotoshoot waarbij de Teacher je volgt tijdens een van je Moment Design fotoshoots. Als die fotosessie een beleving is voor je koppel, de beelden vol van emotie zijn en goed zijn nabewerkt, word je pas een gecertificeerd Moment Design fotograaf. Wat was ik blij toen ik het verlossende woord kreeg! Ik weet nu dat ik mijn klanten die hoge kwaliteit van fotosessie en beelden kan leveren. Ik heb me dan ook direct aangesloten bij Feel it, want zo heb ik een groep van fijne collega’s om me heen die dezelfde passie als ik hebben binnen de fotografie. Het voelde voor mij als een warm bad en het is zo fijn om elkaar te kunnen helpen groeien als fotograaf. 

Ik ben de eerste Belgische fotograaf die gecertificeerd is en daar ben ik heel trots op. Ik hoop dat ik mijn Belgische collega’s kan inspireren om ook op deze bijzondere wijze te gaan werken. Zo kunnen wij alle klanten in België deze mooie beleving bezorgen.

Betekenisweek

feel it belgie 2In het najaar van 2024 gaan we voor de eerste keer ook in België de Betekenisweek organiseren. Dit is een week waarin alle leden van Feel it gezamenlijk honderd gratis fotosessies weggeven aan mensen met een ingrijpende ziekte. Zij kunnen zich laten fotograferen samen met die ene, speciale persoon die hen in deze periode met alle liefde omringt. Dat kan een partner zijn, een kind, een vader of moeder, of misschien wel hun gezin. Zij bepalen zelf wie ze meenemen naar de fotosessie. Alleen fotografen die zijn aangesloten bij Feel it kunnen meewerken aan deze actie.

Ben jij als (Belgische) fotograaf ook geïnteresseerd om die emotie in beeld te brengen en/of je aan te sluiten bij Feel it? Kijk dan op de pagina ‘Voor Fotografen’ hoe jij dit kan bereiken. Wij kijken er al enorm naar uit om je te verwelkomen bij Feel it.

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!