De Playful Heart techniek: een must-have voor iedere kinderfotograaf

Kinderen fotograferen kan een ontzettende uitdaging zijn. Het ene kind vindt het superspannend, de ander heeft er een flinke hekel aan. Aan jou als fotograaf de taak om niet alleen iedereen een plezierige middag te bezorgen, maar ook nog eens fantastische foto’s te maken. Je zou van minder klotsende oksels kunnen krijgen.

Gelukkig is daar een oplossing voor: de Playful Heart techniek. Dit zusje van de Moment Design techniek is speciaal bedoeld voor het fotograferen van kinderen en hun families.

Wat is Playful Heart

Het doel van Playful Heart fotografen is om van iedere fotosessie met kinderen een feestje te maken. Ze bezorgen kinderen en hun ouders momenten vol plezier en liefde. Zo wordt een fotoshoot een middag waar ze niet tegenop hoeven te zien, maar juist naar uit kunnen kijken.

Tijdens een Playful Heart fotosessie creëert de fotograaf een ontspannen en speelse sfeer. Hierdoor voelen kinderen zich vrijwel meteen op hun gemak en soms zie je al dat ze na een paar minuten echt hun boevige zelf durven zijn.

Hoe werkt een Playful Heart sessie?

De eerste vijf minuten van onze tijd samen staan altijd in het teken van het opbouwen van het vertrouwen. Het is voor kinderen namelijk essentieel om te weten wat er gaat gebeuren en dat ze geen dingen hoeven te doen die ze niet fijn vinden. Door hier simpelweg even bij stil te staan geef je hun een goed gevoel. Dit zijn de belangrijkste vijf minuten van je sessie; hier maak je als Playful Heart fotograaf echt het verschil.

playful heartDaarna gaan we spelen! Playful Heart bevat heerlijke spelletjes, gekke vragen en fantastische doe-opdrachten om kinderen te laten genieten. Zo lukt het om hun aandacht weg te halen van de camera. De reactie op al deze gekkigheid is vaak dikke vette pret. En laat dat nou precies zijn wat we graag willen bereiken. Want als kinderen plezier hebben in spelletjes, willen ze graag nog zo’n leuke opdracht en nog één en nog één. Kortom, ze krijgen er geen genoeg van. Het enige dat jij als fotograaf dan nog moet doen, is op het knopje drukken. Oké, bij dat laatste komt nog wel wat meer kijken, maar het allerbelangrijkste heb jij als fotograaf dan al getackeld. Ze hebben oprecht plezier en dat zie je ongetwijfeld terug in je foto’s.

Er zijn spelletjes voor allerlei soorten foto’s. Voor de gezinsfoto’s, voor de kinderen samen, voor de kinderen alleen en zelfs voor hele families. Ieder spelletje heeft zijn eigen benadering en zorgt voor een heel ander resultaat. De ene opdracht levert vrolijke foto’s op, de andere een liefdevolle knuffel. Allemaal momenten om te koesteren.

Welke waarde voegt dit toe voor je klanten?

In één woord: plezier!
Er zijn zoveel ouders die het laten maken van foto’s maar blijven uitstellen, omdat ze bang zijn dat hun kinderen niet meewerken. Ze vrezen dat de kinderen er niet op zullen staan zoals ze echt zijn. Maar Playful Heart neemt dit helemaal weg. Het zorgt ervoor dat een fotosessie een gezellige middag samen is. Een middag waar ze gewoon lekker plezier maken en waarin wij de ouders de gelegenheid geven om even echt contact te maken met hun kinderen. We nodigen hen uit om iets liefs tegen ze te zeggen, om ze te laten groeien en bovenal om ze te laten voelen dat ze geliefd zijn.

Hoe word ik Playful Heart fotograaf?

Je kunt deze fantastische techniek leren door een workshop te boeken bij onze Teachers Yvonne Ten Bruggencate (Noord-Holland) of Karin Verhoog (Noord-Brabant). Tijdens deze workshop leer je onder meer over:

Het opbouwen van het vertrouwen.

Hoe je ouders en kinderen aanstuurt.

Hoe je het leuk houdt tot de laatste minuut.

Je krijgt handvatten en tools om van fotosessies met kinderen een echt feestje te maken.

Tijdens de workshop kijk je mee met een livefotosessie, zodat je kunt zien hoe het werkt. Bovendien mag je zelf ook foto’s maken. Fotografeer je vaak tieners en oudere kinderen, dan is de Playful Heart workshop voor tieners een heel mooi vervolg. Wil jij je echt specialiseren in deze techniek, dan kun je daarna een certificeringstraject boeken. Daarbij word je door een Teacher gecoacht om nog meer uit je foto’s te halen.

Gun jezelf dit!

playful heart 4Playful Heart is een manier van communiceren met de kinderen voor je camera. Het heeft dus niets te maken met je fotografiestijl, maar alles met hoe je naar kinderen kijkt en hoe je met hen praat.

Deze workshop zorgt ervoor dat je rugzak met tools nog meer gevuld wordt. Jij zal als fotograaf nooit meer twijfelen over wat je moet doen in een bepaalde situatie tijdens een familiefotosessie. Ieder kind is anders, maar wanneer wij jou geleerd hebben hoe je het beste met ze om kunt gaan, zul je ontdekken dat kinderen fotograferen helemaal niet lastig is. De hele berg met tips en trucs geeft jou handvatten, zodat je alles aankunt tijdens je fotosessies. Oftewel: nooit meer klotsende oksels!

Wil jij dit leren? Kijk dan bij onze Teachers Karin of Yvonne voor meer informatie.

playful-heart-2

Teacher: Karin

In verschillende workshops help ik jou om je deze fantastische techniek eigen te maken. En ik beloof je: alles wordt anders. Hou jij net zo van fotografie als ik? Maak dan je vak nóg mooier met Playful Heart & Moment Design!

playful-heart-3

Teacher: Yvonne

Breng jouw fotosessies naar een hoger level door Playful Heart & Moment Design toe te passen in jouw shoots. Jouw kijk op fotografie zal totaal veranderen en ook de beleving van jouw klanten. Iedereen kan het leren, dus sluit je aan!

feel-it-fotoshoot

Feel It!

Een fotosessie was nog nooit zó leuk. Laat je verrassen door een ontspannen fotobeleving met als resultaat foto’s met echte emoties!